Menu Sluiten

Vrijwilligers altijd welkom

De stichting die het Belcrumhuis exploiteert in opdracht van de gemeente Breda is een kleine organisatie.
Als stichting moeten we zelfstandig –dus zonder subsidie vanuit de gemeente- een sluitende exploitatie realiseren.

Naast onze personeelsleden hebben we hiervoor regelmatig vrijwilligers nodig bij het organiseren van activiteiten of om onze huurders en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

WAT ZOEKEN WIJ?

  1. Vrijwilligers horeca: je bent beschikbaar voor werkzaamheden achter de bar. Tijdens activiteiten, maar bijvoorbeeld ook tijdens onze vaste huurdersavonden. Het Belcrumhuis draagt zorg voor de benodigde opleiding en training.
  2. Vrijwilligers voor 1-daagse activiteiten: je helpt mee met het daadwerkelijk uitvoeren (en eventueel organiseren) van onze bestaande of nieuwe activiteiten. Of je bent beschikbaar om bijvoorbeeld bepaalde onderhoudsklussen samen met de beheerder uit te voeren.
  3. Vrijwilligers voor terugkomende activiteiten: je helpt bij een terugkomende activiteit mee met organiseren en je draagt (mede) verantwoordelijkheid voor de uitvoering ervan. Het kan ook zo zijn dat je zelf een leuk idee hebt voor een nieuwe activiteit en dat je met een voorstel komt om daar als vrijwilliger actief aan bij te dragen. Denk bijvoorbeeld aan verruiming openingstijden, kaartavonden organiseren , kinderactiviteiten of verantwoordelijkheid aan de inloop bibliotheek.
  4. Vrijwilliger met organisatorische kwaliteiten: je kunt ook als bestuurslid helpen om de stichting meer beleidsmatig te ondersteunen. Naast de traditionele rollen van voorzitter, secretaris en penningmeester hebben we ook diverse commissies op het gebied van activiteiten, gebouw & onderhoud en wijkzaken.

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat de bovenstaande opties nog veel vragen oproepen. Wij zijn natuurlijk altijd bereid om nadere toelichting te geven of samen de mogelijkheden verder te verkennen. Laat het ons weten en we plannen een afspraak in.

WAT BIEDEN WIJ!

  • Een gezellige informele open sfeer, waarin je de wijk en haar bewoners beter leert kennen, en waarin er voldoende mogelijkheden en vrijheid is om (zelf) activiteiten te organiseren en jezelf te ontplooien.

Wil  jij ook wat betekenen voor onze fantastische wijk en het Belcrumhuis, meld je aan voor een vrijblijvend gesprek.

OP >

";